Tigrii, aproape de dispariție. În sudul Chinei nu s-a mai văzut unul de 30 de ani

02 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Tigrii, aproape de dispariție. În sudul Chinei nu s-a mai văzut unul de 30 de ani

Zoologii chinezi avertizează că ultima dată când a putut fi văzut în libertate un exemplar de tigru din sudul Chinei (Panthera Tigris Amoyensis) a fost acum 30 de ani. Wang Jinjun, secretar general adjunct al Asociației grădinilor zoologice din China, a declarat că niciun astfel de tigru nu a fost găsit în libertate în ultimele trei decenii și a amintit că o specie este declarată pe cale de dispariție când trec 50 de ani fără a mai fi văzută.

Tigrul din sudul Chinei, cu numai 131 de exemplare contabilizate în prezent, se confruntă cu o "întunecată panoramă de supraviețuire", a avertizat Wang Jinjun într-o declarație publicată de agenția Xinhua. Potrivit unui studiu al asociației sale, 111 de astfel de tigri se află în 15 grădini zoologice din China, iar alți 20 trăiesc într-o rezervație naturală sud-africană.

Majoritatea celor din China se află la Grădina Zoologică din Nanchang (provincia Jiangxi), al cărei director, Kuang Huaming, a spus că "fără gene sălbatice" niciunul dintre tigrii din captivitate nu mai poate vâna. Acest tigru a dispărut din pădurile umede din sudul Chinei în 1994. Unele organizații încearcă să pregătească animalul pentru a putea trăi din nou în libertate.

Organizația "Save China's Tigers" (Salvați Tigrii din China), cu sediul în Regatul Unit, încearcă să transfere cinci astfel de tigri de la o grădină zoologică la o rezervație naturală sud-africană pentru a-i antrena să trăiască în libertate.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră