Român, acuzat că i-a împiedicat pe europeni să ajungă pe Marte

24 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin
Român, acuzat că i-a împiedicat pe europeni să ajungă pe Marte

Agenția Spațială Italiană a comentat eșecul misiunii de explorare a planetei Marte, ce trebuia să aibă loc luna trecută, fiind de părere că vina acestui insucces al Agenției Europene poate fi pusă în totalitate în cârca unui român - Dumitru Popescu.

Italienii cre că Agenția Spațială Europeană nu ar fi trebuit să încredințeze firmei conduse de Dumitru Popescu efectuarea unui test extrem de important în cadrul misiunii. Mai precis, societatea românului ar fi trebuit să verifice sistemul folosit pentru coborârea sondei Schuaparelli pe solul marțian. Din păcate, acest sistem nu a funcționat corect, iar sonda s-a prăbușit fiind distrusă complet.

Compania lui Dumitru Popescu a primit peste un milion de dolari pentru contribuția la acest proiect. Contactat de media italiană, Dumitru Popescu a declarat că echipa sa a făcut tot posibilul pentru a îndeplini sarcinile primite.

Sonda Schiaparelli ar fi trebuit să efectueze măsurători complexe ale presiunii și temperaturii la suprafața planetei Marte.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră