Cum să păcăleşti corpul şi mintea pentru a slăbi

19 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cum să păcăleşti corpul şi mintea pentru a slăbi

Cum poţi să slăbeşti fără o dietă pretenţioasă? Pur şi simplu păcălindu-te că te simţi sătul, scrie mirror.co.uk, care prezintă şi o listă de trucuri care te vor ajuta să pierzi în greutate.

Beţi mai multă apă

Consumul crescut de apă rece nu numai că ajută la arderea caloriilor, dar poate reduce şi apetitul. Studiile arată că adulţii obezi care beau apă înainte de masă pierd cu 44% mai mult din greutate decât cei care nu beau. Încearcă să faci din apă "o gustare" pentru a putea bea cât mai multă.  Jill Gardner, expert în slăbit, spune că poţi prepara în casă aşa numita băutură Pimms’. Ai nevoie doar de câteva bucăţi congelate de portocală peste care torni apă plată sau minerală şi la care să adaugi frunză de mentă, câteva căpşune şi felii de castravete. Amestecă-le şi bea dintr-un pahar înalt.

Făceţi-vă propria ciocolată 

Dacă sunteţi înnebuniţi după ciocolată şi aţi devora una întreagă, potoliţi-vă pornirile. Puteţi obţine gustul după care poftiţi atât fără grăsimi şi calorii. Puneţi o lingură mare de cacao într-o cană şi amestecaţi-o cu puţină apă sau lapte. Umpleţi apoi cu apă caldă şi îndulceţi-o cu miere. Pudra de cacao conţine antioxidanţi şi flavonoide care accelerează circulaţia sângelui, dau mai multă energie şi reduc poftele. 

Când vă vine să ronţăiţi

Dacă aveţi obiceiul să ronţăiţi, încearcaţi să înlocuiţi chipsurile cu altceva asemănător. Cum ar fi o baghetă, ţelină, măr sau pară. 

Asociaţi snack-urile cu o masă obişnuită

Un studiu realizat de Universitate New York a descoperit că persoanele care mănâncă snack-uri -un sandviş cu curcan sau brânză de exemplu- le asociază cu una din mesele principale şi mănâncă cu 87% mai puţin la cină decât cei cei care consumă aceleaşi alimente, dar le consideră snack-uri. “Înlocuiţi snack-urile cu mini-cine”, spune Jill, care dă şi un exemplu: chipsuri cu un ou fiert tare şi frunze de spanac.

Mirosiţi vanilie!

Un studiu realizat de un spital londonez arată că persoanele care miros esenţă de vanilie pierd aproximativ 3 kg în patru săptămâni şi reduc consumul de ciocolată la jumătate. Să aveţi întotdeauna la îndemnină o sticluţă cu esenţă de vanilie din care să inhalaţi cel puţin 30 de secunde atunci când vă chinuie poftele. 

Folosiţi linguri mici

Chirurgul Sally Norton, specialist în slăbire, spune că, folosind linguri, căni şi farfurii mici, te ajută să păcăleşti corpul, dându-i impresia că îi oferi mai mult prin porţii mici. 

Măncaţi încet

Organismul nostru are nevoie de 20 de minute ca să înregistreze că ne-am săturat. Aşa că, mâncând repede, putem consuma mai multă hrană decât avem nevoie şi înainte ca organismul nostru să dea semnalul că a primit destulă mâncare, mai spune dr Norton. Mîncaţi mai încet, iar dacă nu puteţi, folosiţi beţişoare sau mâna stângă dacă sunteţi dreptaci sau dreapta dacă sunteţi stângaci. 

Spălaţi-vă pe dinţi după masă

Un alt mod prin care puteţi da un indiciu organismului că nu mai mâncaţi este spălatul dinţilor, o operaţiune pe care o facem, de obicei, la terminarea mesei sau înainte de culcare. 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră