Oamenii viitorului vor arăta ca peştii sau ca urangutanii

22 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Oamenii viitorului vor arăta ca peştii sau ca urangutanii

Predicţiile bizare au fost făcute de cunoscutul paleoantropolog Matthew Skinner, de la Universitatea din Kent. El a încercat să prevadă cum va evolua corpul uman pentru a supravieţui în cazul unor scenarii privind schimbările de habitat. O astfel de cercetare ar părea neobişnuită, dar oamenii evoluează constant şi mulţi dintre ei au reflexe ce ţin de trecutul primitiv. 

Dr. Skinner şi-a bazat predicţiile pe trei scenarii: acoperirea pământului cu apă, o a doua eră glaciară şi colonizarea altor planete. El susţine că dacă nivelul mărilor şi oceanelor va creşte, oamenii ar putea dezvolta membrane la picioare şi mâini, ar fi mai graşi, iar ochii ar fi precum cei de pisică, pentru a putea vedea în adâncurile întunecoase ale oceanelor. 

În timpul unei ere glaciare, el a spus că oamenii ar putea avea capul şi nasul mai mare pentru a face faţă temperaturilor scăzute şi vor deveni fizic mai viguroşi, mai ales bărbaţii, având în vedere că va apărea lupta pentru resurse- hrană, adăpost.

Pe alte planete, paleoantropologul spune că oamenii pot evolua în moduri diferite, în funcţie de condiţii. Pe o planetă cu gravitaţie scăzută, oamenii ar putea avea mîini şi picioare mai lungi, făcându-i să semene cu urangutanii.  "Indiferent de scenariu, fie că este vorba de o lume a apelor, de o nouă eră glaciară sau de colonizarea altei planete, rasa umană va lupta pentru a evita dispariția. În cele din urmă, este o luptă pentru supraviețuire", a conchis dr. Skinner.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră