O fetiţă de 12 ani i-a detronat pe Albert Einstein şi Stephen Hawking (VIDEO)

08 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O fetiţă de 12 ani i-a detronat pe Albert Einstein şi Stephen Hawking (VIDEO)

O fetiţă de 12 ani a obţinut la un test IQ un scor mai mare decât celebrii Albert Einstein şi Stephen Hawking. Ea a luat 162 puncte, cu două mai mult decât geniile fizicii şi astrofizicii, relatează independent.co.uk.

Aşa numitul nivel de referinţă a geniului este de 140 puncte, iar fetiţa, Rajgauri Pawar, a obţinut cu 22 de punct mai mult. De origine indiană, ea este din regiunea Cheshire. Fetiţa a luat testul British Mensa IQ luna trecută, în Manchester, şi se numără printre cei 1% care au făcut acest test şi au obţinut punctaj maxim. Fetiţa are şi cel mai mare IQ pentru o persoană sub vârsta de 18 ani. 

 

 

Conform Mensa, societate fondată în Oxford, Marea Britanie, cu scopul de a identifica și pune în legatură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență, fetiţa se numără printre cele 20.000 de persoane din întreaga lume care au trecut testul.

"Am avut un pic emoţii înainte de test, dar am terminat cu bine şi sunt bucuroasă că am făcut-o atât de bine", a declarat Rajgauri Pawar pentru Times of India. "Acest lucru nu ar fi fost posibil fără eforturile profesorilor şi sprijinul de care fiica mea s-a bucurat în fiecare zi la şcoală”, a declarat tatăl fetiţei, dr. Surajkumar Pawar.

Şcoala freventată de fetiţă, Altrincham Grammar School for Girls, şi-a exprimat, de asemenea, bucuria pentru succesul obţinut. Andrew Barry, profesorul ei de matematică, a declarat că "toată lumea e încântată. Este o elevă foarte plăcută şi ne aşteptăm la lucruri mari din partea ei". 

Rajgauri Pawar a devenit membră a British Mensa IQ Society după ce a obţinut scorul uimitor. Este de la sine înțeles că Mensa este unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume. Singura modalitate de a deveni membru este să treci celebrul test şi să ajungi în rândul celor 1%. Fondată în 1946, în Oxford, de Lancelot Lionel Ware și Roland Berrill, misiunea societăţii britanice este de a „identifica și promova inteligența umană în beneficiul omenirii.“

Sursa foto: india.com

 

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră