Noi informatii despre viitorul transplant de cap

03 Aug 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
Noi informatii despre viitorul transplant de cap

Pacientul lui Canavero este savantul IT din Rusia, Valery Spiridonov. Acesta suferă de boala Werding-Hoffman, o boală degenerativă gravă, bolnavii fiind condamnati in scaunul cu rotile si având speranța de viață foarte scazută.

"Imi continui dialogul cu Canavero, schimbăm informații și, din câte știu, are pregătite o serie de informații pe care le va prezenta in semptembrie", a declarat Spiridonov in timpul unei conferințe de presă. 

"Desigur că vom susține dezvoltarea proiectului său, dar noi intelegem că ce ofera el funcționeaza doar in cazuri particulare, nu este pentru mase. Vreau să ajut cât mai mulți oameni cu tehnologii care nu stârnesc dezbateri si dubii. In felul acesta, sper ca măcar să ne completăm reciproc", a mai adăugat Spiridonov aflat la un eveniment unde și-a prezentat noua invenție, un scaun cu rotile cu pilot automat.

Doctorul Canavero plănuiește să realizeze primul transplant de cap la om in decembrie 2017, dar până acum nici data exactă, nici locația unde va avea loc operația nu au fost stabilite.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră