NASA promite să dezlege luni un mare mister al planetei Marte. Apă sau extratereştri?

27 Sep 2015
NASA promite să dezlege luni un mare mister al planetei Marte. Apă sau extratereştri?
Agenţia spaţială americană NASA promite că luni, 28 septembrie, va da răspunsul la un mare mister legat de planeta Marte, scrie The Independent. NASA ar putea anunţa o mare descoperire ştiinţifică privind planeta roşie la ora 11:30am EDT, evenimentul fiind transmis în direct pe site-ul agenţiei. 

Au apărut mai multe speculaţii în legătură cu anunţul NASA. Există varianta ca acesta să fie legat de fenomenul de taluzare ce se observă pe suprafaţa planetei în timpul sezoanelor călduroase şi care ar fi dovada prezenţei apei pe Marte. 

Printre cei care vor vorbi la briefing se numără Alfred McEwen de la Universitatea Arizona şi Lujendra Ojha, doctorand la Georgia Institute of Technology din Atlanta, care au studiat posibilele acţiuni ale apei pe Marte, dar şi greii NASA Jim Green, Michael Mezer şi Mary Beth Wilhelm.

Existenţa apei pe Marte ar fi un indiciu important privind viaţa pe planeta roşie. Bineînţeles, o altă speculaţie legată de anunţul de luni al NASA, şi la care speră majoritatea internauţilor, este legat de extratereştri.

Citiţi mai multe ştiri din Ştiinţă!




 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră