NASA are nevoie de ideea ta! Câștigă 30.000 de dolari!

27 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin
NASA are nevoie de ideea ta! Câștigă 30.000 de dolari!

În ciuda faptului că are la îndemână cele mai îndrăznețe și creative minți, NASA face apel la întreaga lume pentru a găsi soluția unei probleme care frământă agenția de ceva vreme...

Este vorba de modul în care își fac necesitățile astronauții. În momentul de față, pe Stația Spațială Internațională, astronauții folosesc un dispozitiv dotat cu o pâlnie pentru a urina și unul cu vid pentru a defeca.

Dar ce face un astronaut, atunci când nu se află la bază? Cu perspectiva explorării planetei Marte în următorii ani, și cum varianta - primul copac - nu e de aplicat atunci când ești într-un costum sub presiune, NASA se gândește la sisteme cât mai eficace și mai confortabile, care să fie funcționale un timp mai îndelungat și să nu producă infecții. 

Pampersul ar reprezenta una dintre soluții, dar nu folosit mai mult de 24 de ore, se notifică în descrierea competiției, amintindu-se de faptul că folosirea mai îndelungată ar produce iritații ale pielii.

"Nu dorim ca niciunul dintre elementele fluide sau solide ce trebuie eliminate de organism, să rămână rezidual acestuia mai mult de șase zile", mai menționează NASA.

Mai multe detalii găsiți pe website-ul competiției - https://herox.com/SpacePoop/guidelines.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră