NASA, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ: Telescopul spațial Kepler a făcut o DESCOPERIRE ISTORICĂ! (VIDEO)

23 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
NASA, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ: Telescopul spațial Kepler a făcut o DESCOPERIRE ISTORICĂ! (VIDEO)

Această exoplanetă, denumită K2-33b, are dimensiuni apropiate de cele ale planetei Neptun, o vârstă estimată între 5 și 10 milioane de ani și se află la o distanță foarte mică față de steaua sa, finalizându-și perioada de revoluție în doar cinci zile.

Observațiile în spectrul infraroșu realizate prin intermediul telescopului spațial Spitzer demonstrează că steaua pe orbita căreia se află această planetă este încă înconjurată de un disc protoplanetar în care se pot forma și alte planete.

"Inițial, acest disc de materie și praf cosmic poate ascunde existența altor planete deja formate sau în curs de formare, însă după câteva milioane de ani praful se va risipi noul sistem planetar devenind vizibil", a declarat Anne Marie Cody, de la NASA's Ames Research Center din Silicon Valley, California.

Până în prezent astronomii au identificat peste 2.300 de exoplanete, dar doar câteva zeci sunt potențial locuibile. Misiunea Kepler a costat 600 de milioane de dolari și a fost lansată în 2009. Până în prezent a urmărit peste 150.000 de stele în căutarea eventualelor planete aflate pe orbita acestora.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră