N-am fi chiar atât de speciali și nici diferiți. Există un algoritm, foarte precis, care prezice comportamentul unui om

19 Oct 2015
N-am fi chiar atât de speciali și nici diferiți. Există un algoritm, foarte precis, care prezice comportamentul unui om
Un nou studiu realizat în cadrul prestigiosului Institut Tehnologic din Massachusetts (MIT) indică faptul că un algoritm poate prevedea cu mai mare precizie și mai rapid acest comportament decât am putea să o facem noi.

Max Kanter, un student masterand în cibernetică și profesorul său, Kalyan Veeramachaneni, au creat Data Science Machine (DSM), un algoritm care caută modele de comportament și alege ce variabile sunt mai relevante pentru fiecare subiect uman în parte. Studiul celor doi va fi prezentat în cursul acestei săptămâni în cadrul conferinței IEEE Data Science and Advanced Analytics, la Paris.

Acest algoritm a fost testat în competiție cu 906 echipe formate din voluntari. Dacă membrii echipelor au lucrat mai multe luni la algoritmii lor predictivi, calculatorul a avut nevoie de doar 2 până la 12 ore pentru analiza și formularea predicțiilor.

Spre exemplu, într-una dintre competiții, echipele de voluntari au trebuit să prezică dacă anumiți studenți vor renunța la un curs în următoarele 10 zile, pornind de la interacțiunile dintre aceștia și resursele disponibile la un curs online. Factorii care trebuiau avuți în vedere au fost numeroși. Echipele au monitorizat cât de târziu predau studenții seturile de probleme primite la curs sau dacă își rezervau timp pentru a citi notele de curs. Algoritmul a prezis corect și exact.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră