75.000 de dolari pentru invenția unui puști de 17 ani: Adio schimb de virusuri în avion!

25 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
75.000 de dolari pentru invenția unui puști de 17 ani: Adio schimb de virusuri în avion!

Evident că cei care zboară mult sunt și cei mai afectați. Acest fenomen îl pasionează de câțiva ani pe Raymond Wang. Tânărul de 17 ani din Canada a găsit și o soluție pentru eliminarea acestei probleme.

”Cabina unui avion este un focar de infecție. Sistemul de ventilație trasmite virusurile de la un pasager la altul. Când cineva tușește, virusurile ajung la restul persoanelor înainte să ajungă în filtrul de aer. Practic, cabina avionului este un all-inclusive pentru virusuri, iar riscul de îmbolnăvire este uriaș“, a comentat Wang.

El a lansat un model inovator de ventilație care va rezolva problema. “Este o soluție simplă și ieftină, care ar putea fi implementată de companiile aeriene fără mari probleme. Să fie o zonă de ventilație pentru fiecare pasager. Practic, aerul s-ar roti în jurul unui pasager, astfel încât acesta nu ar intra în contact cu virusurile pasagerilor din jurul lui. Calitatea aerului proaspăt s-ar îmbunătăți pentru fiecare pasager cu 190%, iar riscul de transmitere de boli s-ar reduce de 55 de ori”, susține Yang, citat de Huffington Post.

Tânărul și-a patentat invenția și a fost premiat de curând la Târgul Internațional Intel pentru Știință și Inginerie cu suma de 75.000 de dolari. El a reinvestit banii imediat în elaborarea sistemelor sale de ventilație și așteaptă oferte din partea companiilor aeriene interesate.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră