Descoperire extrordinară pe un sit arheologic italian: "Pompei continuă să fie o sursă inepuizabilă"

22 Sep 2015
Descoperire extrordinară pe un sit arheologic italian:
Un mormânt preroman în perfectă stare de conservare, care cuprinde un schelet de femeie și amfore, a fost descoperit recent la Pompei de arheologi francezi.

"Pompei continuă să fie o sursă inepuizabilă de descoperiri științifice", a afirmat Massimo Osanna, directorul celebrului sit arheologic italian.

Mormântul descoperit de echipa de la Centrul Jean-Berard datează din epoca sannitică — secolul al IV-lea î.e.n. — și se află la Poarta Herculaneum. În el se află o serie de vase și amfore foarte bine conservate, constituind o dovadă rară a practicilor funerare din Pompeiul acelei perioade. Descoperirea permite cercetări asupra unei perioade istorice puțin studiate până în prezent, spune Massimo Osanna, arheolog numit acum doi ani în fruntea administrației sitului, în plină polemică asupra întreținerii locului.

"Aceste săpături arheologice sunt o dovadă că Pompei este un oraș încă viu care trebuie conservat deoarece continuă să dezvăluie elemente de cercetat", arată directorul sitului.

Pompeii a fost unul dintre cele mai mari şi frumoase oraşe romane, distrus total în urma erupţiei Vezuviului în anul 79.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră