Cosmonauții ruși au fost primiți călduros pe stația spațială internațională de echipele NASA și ESA

19 Mar 2022
Cosmonauții ruși au fost primiți călduros pe stația spațială internațională de echipele NASA și ESA

Trei cosmonauți ruși au sosit vineri la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS). Au fost primiți cu căldură de patru americani, doi ruși și un coechipier german aflați deja la bord, scrie AFP citata de 20minutes

Acest echipaj, condus de cosmonautul experimentat Oleg Artemiev, însoțit de Denis Matveïev și Serghei Korsakov, a decolat la 15:55 GMT pentru un zbor de trei ore către ISS și a fost întâmpinat de o echipă formată din doi ruși, patru americani și un german, conform imaginilor transmise de NASA.

Sosirea lor vine la o zi după ce Agenția Spațială Europeană (ESA) a anunțat suspendarea misiunii ruso-europene ExoMars, care planifica lansarea în septembrie a unui rover ESA cu destinația planeta Marte, folosind un lansator și un aterizare rusești, din cauza războiului în Ucraina.

Unele tensiuni din 2018
Până de curând, cooperarea spațială dintre Rusia și țările occidentale a fost unul dintre puținele domenii care nu au suferit prea mult de pe urma sancțiunilor decretate împotriva Moscovei după anexarea în 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea.

Oficialii NASA susțin că membrii echipajului ISS din SUA și Rusia continuă să lucreze împreună profesional, iar tensiunile de pe Pământ nu afectează acest lucru. 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră