Cap transplantat cu succes la o maimuţă

21 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cap transplantat cu succes la o maimuţă

Dr. Canavero a mai spus că acest succes arată planurile sale de a face transplant de cap la om sunt pe calea cea bună. El a susţinut că procedura va fi gata înainte de sfârşitul lui 2017 şi va fi un mod de a trata paralizia completă. 

“Aş putea spune că avem o mulţime de informaţii pentru a continua. E important ca oamenii să înceteze să creadă că acest lucru nu este posibil. Este absolut posibil şi noi lucrăm”, a mai spus Canavero.

Echipa care a realizat transplantul a dat publicităţii imagini şi înregistrări video cu maimuţa cu capul transplantat, precum şi cu un şoricel, care poate să-şi mişte picioarele după ce i-a fost refăcută măduva spinării.

Transplantul de cap la maimuţă a fost făcut la Harbin Medical University din China, conform lui Canavero. Maimuţa ar fi supravieţuit transplantului fără nici o problemă neurologică, dar a fost ucisă după 20 de ore, din motive etice.

Nu este pentru prima dată când se realizează cu succes un transplant de cap la maimuţă. Pionierul unei astfel de operaţii este Robert J White, în 1970. Iniţial, maimuţa a supravieţuit, dar a murit după 9 zile, când corpul a respins capul transplantat.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră