Peste 100.000 de bacterii și microbi pe bani. Care e soluţia

14 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Peste 100.000 de bacterii și microbi pe bani. Care e soluţia

Studiile arată că pe bancnotele de hârtie și din plastic sunt peste 100.000 de bacterii și microbi, afirmă inventatorul Remi Rădulescu, care a înregistrat la OSIM un sistem de sterilizare a banilor. El spune că sistemul a fost pus în funcţiune zilele acestea și merge foarte bine.

Remi Rădulescu spune că aparatul pe care l-a inventat folosește radiații ultraviolete cu emisie de ozon ce străbate materialul din care sunt confecționate bancnotele sau monedele, pe care, astfel, le sterilizează.

"Eu l-am conceput pentru implementarea lui în circuitul financiar și comercial, unde sunt casierii și case de bani", a declarat Remi Rădulescu pentru agerpres.ro. El spune că ideea invenţiei i-a venit cu mai mult timp în urmă, în timp ce număra salariile angajaților de la firma pe care o conduce.

"Sunt alergic, iar când număram salariile angajaților mei simțeam o mâncărime. I-am întrebat pe casieri cum rezolvă problema, pentru că eu am mari probleme cu număratul banilor, și mi-au arătat sticluța cu spirt, spunând că nu există un sistem de sterilizare. (...). Aceste dispozitive sunt utile, pentru că pe bancnotele de hârtie și din plastic se spune că sunt peste 100.000 de bacterii și microbi", a explicat inventatorul timişorean.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră