Echipa lui Lucescu, PAOK Salonic, și clubul Olympiakos donează bani pentru victimele incendiilor din Grecia

25 Iul 2018
Echipa lui Lucescu, PAOK Salonic, și clubul Olympiakos donează bani pentru victimele incendiilor din Grecia

Clubul Olympiakos a anunţat că donează un milion de euro pentru ajutorarea victimelor incendiilor de vegetaţie din regiunea Attica. Olympiakos a precizat că va deschide trei conturi la trei bănci, Piraeus, Ethniki, Alpha, pentru ca fanii să poată face şi ei donaţii, relatează News.ro.

Potrivit presei din Grecia, federaţia elenă de tenis a anunţat că va depune 1.000 de euro în contul de donaţii deschis de stat şi a făcut un apel către lumea sportului să ajute victimele incendiilor.

PAOK Salonic, grupare la care antrenor este Răvan Lucescu, îi va ajuta pe cei afectaţi de incendii donând toate încasările de la meciul de marţi cu FC Basel, scor 2-1, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat că două aeronave urmează să decoleze miercuri de pe Baza 90 în sprijinul autorităţilor din Grecia.

Imaginile de la fața locului au inundat, practic, rețelele de socializare. Aproape că nu au nevoie de comentarii, dar detaliile tragediei sunt copleșitoare și trebuie cunoscute.

Pompierii continuă miercuri să caute persoane blocate în case sau maşini carbonizate în împrejurimile staţiunilor balneare Mati şi Rafina, la est de Atena, devastate de incendii soldate cu 79 de morţi şi 187 de răniţi, potrivit unui ultim bilanţ oficial. Bilanțul ar putea să fie și mai tragic, căci zeci de oameni sunt încă dați dispăruți.

Comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor Christos Stylianides a sosit marţi seara la Atena pentru a evalua situaţia. Într-un interviu acordat televiziunii publice elene, oficialul european a declarat că schimbările climatice sunt responsabile pentru incendiile grave, adăugând că încălzirea planetei nu este o "ştire falsă".

 

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră