Avertismentul lui Stephen Hawking despre viitorul omenirii: Murim sau...

20 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Avertismentul lui Stephen Hawking despre viitorul omenirii: Murim sau...

În timpul unei discuţii la Oxford University, Hawking a spus că umanitatea nu va mai supravieţui încă un milenium dacă nu va găsi soluţii să plece de pe fragila noastră planetă. Iar întrebarea este, bineînţeles, de ce Hawking crede că Pământul este pentru omenire o casă fragilă.

Şi iată un posibil răspuns. În luna ianuarie, la BBC Reith Lectures, Hawking a spus că ameninţările la adresa umanităţii apar pe măsură ce dezvoltăm noi tehnologii, în special inteligenţa artificială şi roboţi. Astfel de tehnologii vor duce la războaie mortale.

În afară de Hawking, şi alte personalităţi ştiinţifice se tem de dezvoltarea inteligenţei artificiale şi a roboticii, printre acestea numărându-se CEO-ul şi fondatorul SpaceX şi Tesla Motors, Elon Musk.

În septembrie, Musk a dezvăluit că SpaceX plănuieşte o misiune care ar putea duce oameni pe Marte. La rândul său, autorul şi jurnalistul Stephen Petranek a spus că oamenii vor invada în curând Planeta Roşie.

Petranek crede că NASA sau însuşi Elon Musk poate duce oameni pe Marte între 2027 şi 2038. Trăind acolo, Petranek sspune că oamenii se pot juca cu genele şi pot crea indivizi mullt mai adaptabili la mediul foarte dur de pe Marte.

Oamenii sunt uimitor de inteligenţi, a spus Petranek, şi am putea sfârşi ca specie pe Pământ, care va fi uşor diferită de cea trăind pe Marte. Dar oare ce am putea face pe Planeta Roşie?

Autorul cărţii "Cum vom trăi pe Marte" spune că va fi la fel ca pe Pământ. Cineva va deschide un restaurant, iar altcineva va construi o turnătorie de fier...

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră