Novak Djokovic, care a organizat turneu de tenis, are COVID-19. ”Rezultatul meu e pozitiv, la fel și al soției. Voi rămâne în izolare”

23 Iun 2020 | scris de A.V.
Novak Djokovic, care a organizat turneu de tenis, are COVID-19. ”Rezultatul meu e pozitiv, la fel și al soției. Voi rămâne în izolare”

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a anunţat marţi că a fost testat pozitiv la noul coronavirus, informează AFP.

ATP a dat publicităţii un comunicat luni, după ce bulgarul Grigor Dimitrov, croatul Borna Coric şi sârbul Victor Troicki au anunţat că au fost testaţi pozitiv la Covid-19 în urma participării la meciurile demonstrative organizate de sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, la Belgrad şi Zadar (Croaţia), în cadrul turneului Adria Tour.

Novak Djokovic a devenit ţinta criticilor după cazurile pozitive de la Adria Tour, competiţie care s-a derulat fără respectarea măsurilor de distanţare socială.

Jucătorii prezenţi la Adria Tour au petrecut după meciuri. Imaginile au apărut pe reţelele sociale, scrie Digi Sport.

"Trebuie să fii conştient de cine eşti şi de faptul că trebuie să dai un exemplu", a spus Patrick McEnroe, fost jucător de tenis, care s-a recuperat după ce a fost testat pozitiv la COVID-19.

Căpitanul echipei de Fed Cup a Germaniei, Barbara Rittner, l-a criticat pe sârbul Novak Djokovic, din cauza celor trei jucători testaţi pozitiv la COVID-19.

"Este o catastrofă absolută pentru întreaga familie a tenisului. Toată lumea păstrează distanţa şi poartă măşti. Dar la Adria Tour, ei s-au aşezat umăr lângă umăr, fără măşti, au petrecut şi s-au îmbrăţişat fără tricouri. Nu înţeleg pe ce lume trăiesc ei, aparent în propria bulă. Unora succesul li s-a ridicat la cap", a declarat Rittner, luni, pentru ziarul Stadt-Anzeiger din Koln.

Numărul 1 al Marii Britanii în tenis, Dan Evans (30 de ani) a declarat că Novak Djokovic "ar trebui să se simtă responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat", informează BBC.

"Nu cred că trebuiau organizate petreceri ale jucătorilor în care toţi să danseze unii peste alţii", a mai spus Evans.

Nick Kyrgios şi Chris Evert s-au numărat şi ei printre cei care au criticat desfăşurarea Adria Tour.

Autorităţile din Zadar au precizat că, din cele 82 de teste efectuate luni, după turneul derulat în weekend, a fost descoperit un singur caz pozitiv, un copil în vârstă de cinci ani, infectat se pare de un membru al familiei care a asistat la meciurile de tenis, potrivit agenţiei Hina.

Responsabilii circuitului masculin de tenis au precizat că vor "continua să îndemne la respectarea strictă a recomandărilor privind distanţarea socială, precum şi a celor de sănătate şi siguranţă, pentru combaterea răspândirii virusului".

Evenimente demonstrative de tenis au fost organizate în diferite părţi ale lumii, în special în Europa, în timp ce turneele ATP şi WTA au fost suspendate în martie, din cauza pandemiei.

Novak Djokovic a decis să nu fie testat în Croaţia, după ce bulgarul Grigor Dimitrov şi croatul Borna Coric au fost testaţi pozitiv la Covid-19 în cadrul turneului de la Zadar (Croaţia), din circuitului demonstrativ Adria Tour, organizat de numărul unu mondial şi disputat în weekend, informează cotidianul L'Equipe.

După anularea finalei competiţiei, ca urmare a celor două cazuri pozitive, site-ul SportKlub, responsabil cu promovarea turneului, a anunţat că Djokovic, liderul mondial ATP, a decis să nu fie testat în Croaţia întrucât nu a resimţit simptome.

Conform SportKlub, preparatorul fizic al lui Novak Djokovic, Marko Paniki, a fost testat şi el pozitiv la Covid-19.

Revenit la Belgrad, Djokovic urma să consulte un epidemiolog şi medicul său personal pentru a urma recomandările serviciului medical.

Djokovic s-a aflat în contact strâns atât cu Grigor Dimitrov, cât şi cu Borna Coric.

UPDATE

Djokovic este a şasea persoană infectată cu Covid-19 dintre participanţii la Adria Tour, eveniment organizat de tenismanul sârb, care a programat în weekendul trecut etapa a doua, la Zadar (Croaţia). Djokovic a plecat rapid de la Zadar la Belgrad, unde a fost testat în cursul dimineţii de luni.

Într-un comunicat difuzat de presa locală, Djokovic a indicat că atât el, cât şi soţia sa au fost infectaţi, în timp ce în cazul copiilor rezultatele testelor au fost negative, scrie Reuters.

"Când am ajuns la Belgrad, am mers să fim testaţi", a declarat jucătorul de 33 de ani, care a precizat că nu manifestă niciun simptom. "Rezultatul meu este pozitiv, la fel al Jelenei (soţia sa - n. r.), în timp ce rezultatele copiilor noştri sunt negative. Regret profund fiecare caz individual de infectare", a spus Djokovic.

"Voi rămâne în autoizolare următoarele 14 zile şi voi repeta testul peste cinci zile", a adăugat el.

În luna aprilie, Novak Djokovic spunea că se va confrunta cu o dilemă în cazul în care va deveni obligatorie vaccinarea jucătorilor înainte ca aceştia să poată concura din nou după reluarea sezonului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

„Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători”, a spus Djokovic într-un videochat live pe Facebook cu alţi sportivi sârbi.

„Dar dacă va deveni obligatorie (vaccinarea) ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură despre această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat. Ipotetic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie, deşi este puţin probabil, am înţeles că un vaccin va deveni o cerinţă imediat după ce vom ieşi din carantina strictă, dar încă un există un vaccin”, a adăugat Djokovic.

Alte stiri din Sport

Ultima oră