Michael Schumacher va fi operat din nou, la șase ani de la cumplitul accident suferit la schi

12 Iun 2020 | scris de I.D.
Michael Schumacher va fi operat din nou, la șase ani de la cumplitul accident suferit la schi

Michael Schumacher (51 de ani) nu și-a revenit după accidentul teribil suferit la schi, la finalul anului 2013, iar familia sa caută variante la cei mai experimentați medici din lume.

Persoanele din preajma fostului mare pilot din Formula 1 au încercat să mențină discreția în toată această perioadă, iar singurele informații primite au fost acelea că Schumacher a suferit leziuni cerebrale severe.

Tratament bazat pe celule stem

Reputatul cardiolog francez Philippe Menasche, care s-a ocupat și în trecut de Michael Schumacher, este pregătit acum să efectueze un nou tratament bazat pe celule stem, scrie Contro Copertina, citat de Marca.

"Obiectivul este acela al regenerării sistemului central nervos al lui Michael", a declarat Philippe Menasche, potrivit sursei citate.

Nicola Acciari, un neurochirurg din Bologna, care a urmărit situația lui Schumacher, a vorbit despre tratamentul la care va fi supus din nou legenda din Formula 1, însă este destul de sceptic.

"În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul omului. Nu avem cum să știm ce rezultate va aduce acest tratament", a precizat și Acciari.

Starea de sănătate a lui Michael Schumacher, învăluită de mister

Accidentul suferit de Schumacher s-a produs la 29 decembrie 2013, la schi. Diagnosticul a fost unul grav: traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală.

Schumacher a suferit două operații la spitalul din Grenoble, după care a fost transferat pe 16 iunie 2014 la un spital din Lausanne. La 9 septembrie 2014 a fost externat și până în prezent este tratat în propria locuință din Gland, Elveția.

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen.

El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sport

Ultima oră