GALERIE FOTO. Dominic Marcu bifează o premieră istorică în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Invitat de onoare, Mircea Fechet, ministrul Mediului

01 Aug 2023 | scris de Mara Răducanu
GALERIE FOTO. Dominic Marcu bifează o premieră istorică în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Invitat de onoare, Mircea Fechet, ministrul Mediului Galerie foto (9)

Dominic Marcu a reușit o performanță remarcabilă în cadrul Trofeului Valea Uzului, etapa a 5-a din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2023, aducând o noutate în lumea motorsportului.

Locul 3 la Clasamentul General, Locul 1 la Categoria I mașini, Locul 1 la Categoria mașini electrice

Dominic s-a clasat pe locul 3 în clasamentul general din 51 de participanți, aducând astfel, pentru prima data o mașină electrică pe podiumul general într-o etapă de viteză în coastă. Tot în premieră, locul I la Categoria I (mașini) a fost obținut de Dominic și Tesla.

Evenimentul, desfășurat în Dărmănești, județul Bacău, a adunat o mulțime de privitori entuziasmați iar atmosfera a fost cu adevărat electrizantă. Pilotul a fost impresionat de caldura cu care a fost primit de către public, fiind la prima sa participare pe acest traseu.

Invitat de onoare, Ministrul Mediului – Mircea Fechet

În cadrul Trofeului Valea Uzului, Dominic Marcu a avut alături de el un invitat de onoare, pe domnul Ministru al Mediului, Mircea Fechet.

Domnul Ministru Mircea Fechet a fost impresionat de inițiativa lui Dominic Marcu de a dezvolta prima Tesla de curse pentru viteză în coastă din Europa și a apreciat eforturile sale pentru promovarea tehnologiei și a soluțiilor sustenabile în motorsport.

„Sunt încântat să fiu aici alături de Dominic, să văd această mașină electrică de curse în acțiune și să trăiesc o experiență unică în dreapta. Astfel de proiecte reprezintă o dovadă clară a direcției către care ne îndreptăm în motorsport și în general în industria auto. Sustenabilitatea și tehnologia verde sunt esențiale pentru viitorul nostru, iar proiectele precum acesta merită toată aprecierea și susținerea noastră”, a declarat Domnul Ministru al Mediului Mircea Fechet care s-a bucurat să trăiască adrenalina alături de Dominic în timpul etapei.

Dominic Marcu a ținut să felicite organizatorii și autoritățile locale pentru că au făcut posibil acest eveniment, contribuind astfel la promovarea motorsportului în România.

„Este o onoare pentru mine să aduc o mașină electrică pe podiumul general și să reprezint în acest fel tehnologia și inovația în motorsport. Este un vis devenit realitate, un pas important pentru viitorul competițiilor de viteză în coastă și sunt bucuros că am avut șansa să fac parte din acest moment istoric!”, a declarat Dominic Marcu.

Participarea lui Dominic pentru prima dată pe acest traseu a fost una memorabilă și a fost posibilă cu susținerea partenerilor E.ON, George – primul banking inteligent din România, o inovație BCR, NetBet, Hama, BCR Leasing, Pringles, Tecnet, Dronshop.ro, Plus Autotrade și a echipei de asistență Cyclon Motorsport.

Pe Dominic Marcu îl puteți urmări pe site-ul www.dominicmarcu.ro sau pe social media https://www.facebook.com/dominic.marcuwww.instagram.com/dominic_marcuhttps://www.youtube.com/@keedom1234/videos,  https://www.tiktok.com/@dominic_marcu

Alte stiri din Sport

Ultima oră