Vitamina D, o soluție contra infecțiilor respiratorii?!

28 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Vitamina D, o soluție contra infecțiilor respiratorii?!

Vitamina D ar putea fi o soluție de prevenire a infecțiilor respiratorii acute, transmite site-ul passionsante.be.

O echipă anglo-americană a examinat rezultatele obținute de aproximativ 20 de studii care au analizat capacitatea de protecție contra infecțiilor a vitaminei D, de exemplu, contra răcelilor. La aceste studii au participat aproximativ 11.000 de persoane de toate vârstele, din aproape 20 de țări, printre care Canada, SUA și din Europa.

Trebuie subliniat că deficitul de vitamina D este considerat factor de risc pentru sănătate, în special, dar nu numai, pentru mușchi și oase.

Autorii acestei meta-analize estimează că aceste observații ar putea avea un impact major asupra sănătății pubice și pledează pentru îmbogățirea alimentelor cu vitamina D, în special în cazul persoanelor care prezintă un deficit major.

În țările din emisfera nordică, o proporție apreciabilă a populației prezintă valori la limită, chiar mai mici în privința vitaminei D, din cauza expunerii insuficiente la soare. Vitamina D este sintetizată în organism sub acțiunea razelor ultraviolete.

În caz de carență dovedită ( prin analiza sângelui), este recomandat un supliment de vitamina D. Se pune întrebarea dacă aceste suplimente trebuie să fie recomandate tuturor. Deocamdată se pare că este prematur să se dea un răspuns afirmativ.  

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră