Trei locuitori din New York afectați de virusul Zika, transmis de țânțarul-tigru

23 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Trei locuitori din New York afectați de virusul Zika, transmis de țânțarul-tigru


Cele trei persoane au călătorit în afara Statele Unite, în regiuni unde există țânțarul-tigru, cel care transmite virusul, au precizat responsabili din domeniul sanitar din New York. Una dintre persoanele contaminate s-a vindecat complet, starea de sănătate a celorlalte două persoane fiind bună.

Statele Unite au recomandat femeilor însărcinate să nu călătorească în 22 din țările din America Latină și zona Caraibe.
Mii de cazuri de microcefalie au fost înregistrate în America Latină la bebeluși. De aceea, autoritățile sanitare din New York recomandă o atenție specială în cazul persoanelor care vin sau pleacă spre în aceste regiuni. Cerem locuitorilor, în special femeilor însărcinate să se informeze înainte de a pleca în aceeste țări, a declarat responsabilul cu serviciile de sănătate al statului New York, Howard Zucker.

În prezent, nu există un tratament specific, nici un vaccin contra acestei boli. Persoanelor afectate li se administrează tratament pentru atenuarea simptomelor. În privința simptomelor, acestea sunt asemănătoarea cu cele ale unei gripe -febră, dureri de cap, de articulații -, la care se adaugă erupții cutanate. Simptomele apar aproximativ după 12 zile de la înțepătura țânțarului-tigru.

Potrivit Organizației panamericane a sănătății (OPS) în Brazilia au fost înrregistrate 3.893 de cazuri (49 de decese) în 2015, dintre care 1.248 în luna noiembrie comparativ cu numai 147, în 2014.
Virusul Zika este transmis prin înțepătura țânțarului-tigru. El afectează, de asemenea, Salvador (5.561 de cazuri) și Honduras (608 cazuri). Zeci de cazuri sunt semnalate și în alte țări din zonă.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră