Atenţie! Nu daţi ibuprofen copiilor cu varicelă, deoarece măreşte riscul de septicemie

14 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Atenţie! Nu daţi ibuprofen copiilor cu varicelă, deoarece  măreşte riscul de septicemie
 
Un copil bolnav de varicelă este un fapt obişnuit. Dar în unele cazuri, ce-i drept rare, simptomele se pot agrava. Febră, erupţii pe piele, mâncărimi... Adesea părinţilor le este dificil de a lupta contra acestor simptome.
 
O reţetă medicală care putea fi fatală!
 
Hayley Lyons, o tânără mamă britanică, a mers cu băieţelul ei la medic atunci când a suspectat că acesta face varicelă. Medicul i-a prescris lui Lewis ibuprofen pentru a ţine sub control temperatura. Dar în loc ca starea băiatului se se amelioreze, el a trebuit transportat de urgenţă la Spitalul din Liverpool, unde medicii au ajuns la concluzia că este vorba de septicemie.
 
Un apel pe facebook 
 
În prezent, Lewis este bine, dar ibuprofenul putea să-i fie fatal. De altfel, acest medicament foarte folosit este interzis în caz de varicelă. În unele cazuri, acest anti-inflamator poate provoca agravarea leziunilor cutanate, pe fondul bolii, şi dezvoltarea unei infecţii generalizate, aşa cum a fost în cazul lui Lewis, septicemia.
 
Hayley Lyons a dorit, astfel, să-i alerteze pe părinţi pe pagina ei de facebook. Vă rog, nu daţi ibuprofen copiilor dumneavoastră, dacă au varicelă. Acest medicament (...) reacţionează cu varicela, agravând leziunile cutanate, scrie Hayley Lyons pe facebook.
 
Mesajul ei este însoţit de fotografii, care vorbesc de la sine despre acest caz.   
 
 
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră