Vaccin anti-Zika, testat pe oameni până la finele lui 2016

17 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Vaccin anti-Zika, testat pe oameni până la finele lui 2016

În prezent, suntem pe punctul de a produce un vaccin contra Zika pentru a-l testa pe oameni înainte de finele anului, a declarat pentru AFP Jeff Richardson, purtător de cuvânt.

Această decizie intervine, potrivit acestuia, după teste concludente pe animale. Testele preclinice au arătat că vaccinul sintetic contra virusului Zika provoacă răspunsuri durabile și imune, demonstrându-și potențialul (...) pentru prevenirea și tratarea infecțiilor provocate de acest virus, se precizează în comunicatul grupului farmaceutic american.

Vaccinul a fost pe rozătoare și rezultatele au indicat un răspuns imunitar, mai informează comunicatul. În curând, vaccinul va fi testat pe maimuțe, înainte de a se trece la testele pe oameni.

Aceasta este ultima etapa, după care urmează cererea de punere pe piață, susține grupul farmaceutic american Inovio, care dorește să solicite autorităților sanitare examinarea mai rapidă a documentației privind acest vaccin.

Vaccinul anti-Zika este  sintetic, ceea ce înseamnă că el nu conține un virus viu, ci un fragment din ADN-ul virusului și poate, așadar, să fie conservat prin refrigerare mai multe ore.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră