Conducerea interimară a Spitalului Floreasca a deschis o anchetă la Unitatea arşilor grav

22 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Conducerea interimară a Spitalului Floreasca a deschis o anchetă la  Unitatea arşilor grav

Într-un comunicat al Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureştim, se precizează că, "în momentul finalizării acestei analize interne, vor fi comunicate imediat Ministerului Sănătății concluziile care vor sta la baza planului de măsuri tehnice și administrative, prin care se vor remedia aspectele constate. De asemenea, aceste decizii vor fi făcute publice în vederea unei corecte informări asupra activității acestei unități medicale". Joi, când ministrul Achimaş-Cadariu a fost în vizită la unitatea de îngrijiri a arşilor grav din Spitalul Floreasca a declarat că: 

„Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne fereşte se întâmplă o nenorocire în Bucureşti sau în ţară, acest bloc nu funcţionează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureştenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmaţii care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici şi nu cred că acesta este scopul de a anunţa triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiţii pe care românii le fac din banii lor, bani faţă de care suntem responsabili. Barocamera nu funcţionează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituţiei”.

Ministrul a anunţat înlocuirea medicului Nicolae Louchi, care era manager interimar, cu doctorul Sorin Constantin Păun, care deţinea funcţia de director medical interimar. De altfel, la această oră, conducerea celui mai important spital de urgenţă din Bucureşti şi, cu siguranţă, din ţară, stă sub semnul interimatului. 

În timpul aceleaşi vizite, ministrul Sănătăţii a constatat că personalul medical din această unitate medicală lipsea şi a mai  spus că aşteaptă ca, în cel mai scurt timp, să i se transmită când va fi funcţional acest bloc în totalitate. 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră