Ungaria intră din nou în stare de urgență. „A sosit momentul să luăm măsuri suplimentare”

04 Noi 2020 | scris de A.V.
Ungaria intră din nou în stare de urgență. „A sosit momentul să luăm măsuri suplimentare”

Ungaria instaurează din nou starea de urgență și a impus o stingere începând de marți, la miezul nopții, pentru a face față creșterii cazurilor de Covid-19 care amenință să provoace supraaglomerarea spitalelor, spune premierul Viktor Orban, citat de RTBF.

„A sosit momentul să luăm măsuri suplimentare, astfel încât să putem păstra capacitatea de funcționare a spitalelor și să protejăm viețile persoanelor în vârstă”, a spus Orban într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

„O stare de urgență care să permită guvernului să conducă țara prin decret va intra în vigoare la miezul nopții”, a adăugat premierul.

„Trebuie să punem deoparte dezbaterile politice, avem nevoie de acțiuni rapide și măsuri luate din timp”, a spus el, adăugând că altfel spitalele ar putea atinge punctul de saturație la mijlocul lunii decembrie.

Orban a spus că va cere parlamentului să voteze această stare de urgență pentru o perioadă de 90 de zile și să instituie stingerea care se va aplica de la miezul nopții până la 5 dimineața.

Ungaria a înregistrat marți un număr record de 84 de decese din cauza Covid-19, ajungând la un total de 1.973 de decese.

Conform datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Ungaria s-a clasat pe locul trei în Europa marți privind numărul deceselor la milionul de locuitori, după Cehia și Belgia.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră