Curcuma, folosită în tratamentul tuberculozei multirezistentă!

31 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
Curcuma, folosită în tratamentul tuberculozei multirezistentă!

Cercetătorii chinezi şi americani au efectuat o simulare in vitro, expunând bacteria tuberculozei multirezistente la curcuma şi au stabilit că un compus din acest ingredient stimulează globulele albe şi, în sens mai larg, sistemul imun, în aşa fel încât să poată distruge bacteriile din celulele infectate. Este vorba de compusul care conferă acestui ingredient culoarea portocalie.

Rezultatele acestui studiu care, evident, vor fi aprofundate, au fost publicate în revista medicală Respirology.Totuşi, cercetătorii cred că, dacă noile teste confirmă aceste concluzii, curcuma ar putea să facă parte, în viitor, din tratamentul de bază al tuberculozei multirezistente.

În 2014, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 1,5 milioane de persoane au decedat din cauza complicaţiilor tuberculozei multirezistente, formă de tuberculoză care nu mai răspunde la schemele clasice de tratament. Din această cauză, cercetătorii sunt într-o cursă contra cronometru pentru descoperirea unei molecule capabile să limiteze efectele acestei forme de tuberculoză.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră