Trei persoane contaminate cu virusul Zika au decedat în Columbia

06 Feb 2016 | scris de Cristi Semeghin
Trei persoane contaminate cu virusul Zika au decedat în Columbia

Epidemia produsă de virusul Zika în țările Americii Latine provoacă îngrijorare la nivel mondial, mai ales după ce autoritățile medicale din Columbia au anunțat decesul a trei persoane care contactaseră acest virus.

"Avem confirmarea a trei decese provocate de virusul Zika. Cei trei pacienți care au încetat din viață sufereau de sindromul Guillain-Barre", a anunțat în cadrul unei conferințe de presă directorul Institutului Național pentru Sănătate din Columbia, Martha Lucia Ospina.

Ospina a mai declarat că în atenția cadrelor medicale se află încă șase decese, iar finalizarea studiului asupra acestor cazuri ar putea mări numărul victimelor.

Ea a ținut să precizeze că anunțul său constituie un avertisment asupra faptului că virusul Zika poate fi în anumite cazuri mortal, e adevărat, nu cu o incidență ridicată.

Columbia este cea de-a doua țară din America de Sud, după Brazilia, care se confruntă cu o epidemie a virusului Zika, transmis de țânțari și bănuit de producerea unei grave malformații congenitale, microcefalia.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră