Fonduri de 2,12 miliarde de lei pentru tratamentul fără interferon

24 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Fonduri de 2,12 miliarde de lei pentru tratamentul fără interferon

Potrivit comunicatului, aceste fonduri vor permite începerea negocierilor cu deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor cu decizie de includere condiționată în lista medicamentelor compensate, în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat, pentru aria terapeutică hepatită cronică virală C.

Prima rundă de negocieri va începe în data de 28 noiembrie 2016 și va viza tratarea fără interferon a 2.000 de pacienți cu ciroză hepatică decompensată, aflați în stadiul de fibroză F4. Totodată, în perioada următoare vor începe negocieri și pentru extinderea tratamentului fără interferon la pacienții cu hepatită C aflați în stadiile F3 și F2 de fibroză hepatică, acest nou contract cost-volum-rezultat vizând un număr de beneficiari semnificativ mai mare decât cel care a expirat la data de 1 noiembrie 2016.

Astăzi a fost publicat pe site-ul instituției (www.cnas.ro), în secțiunea legislație, pentru transparență decizională, proiectul de Ordin al Președintelui CNAS pentru aprobarea criteriilor ce vor sta la baza renegocierii indicatorilor de rezultat pe aria terapeutică hepatită cronică virală C. Emiterea Ordinului menționat este o pre-condiție pentru începerea negocierii extinderii tratamentului cu interferon la pacienții cu stadiile F3 și F2 de fibroză hepatică.

Menționăm că prin precedentul contract cost-volum-rezultat s-a acordat tratament fără interferon pentru 5.860 de pacienți aflați în stadiile F4 și F3, o parte dintre aceștia continuându-și terapia și în acest moment. Datele preliminare referitoare la obținerea rezultatului medical indică faptul că aproape 99% dintre beneficiarii terapiei au eliminat din organism virusul hepatic C.

Încheierea contractelor cost-volum-rezultat permite o utilizare judicioasă a bugetului asigurărilor de sănătate, deoarece CNAS decontează medicația doar pentru pacienții care au răspuns la tratament și totodată poate negocia cu deținătorul autorizației de punere pe piață alte beneficii în interesul asiguratului, se mai precizează în comunicatul CNAS.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră