Terapia de substituție hormonală mărește riscul de pierdere a auzului

30 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Terapia de substituție hormonală mărește riscul de pierdere a auzului

Femeile care folosesc tratamentul de substituție hormonală la menopauză se expun unui risc cu 15% mai mare de pierdere a auzului. 
La menopauză, riscul scăderii auzului crește din cauza micșorării nivelului estrogenilor. Studiile anterioare au subliniat că tratamentul de substituție hormonală ar putea încetini pierderea auzului. Iată că un studiu recent, realizat la Spitalul Brigham and women din Boston, revine asupra concluziilor studiilor anterioare. 

Cercetătorii au examinat pierderea auzului în cazul a 80.000 de femei și au constatat că folosirea unui tratament de substituție hormonală (THS) pe cale orală, o lungă perioadă, este legat direct de un risc mai mare de pierderea auzului.  

În revista Menopause, autorii acestui studiu au subliniat că femeile care fac tratament hormonal la menopauză trebuie să țină seama de riscul pierderii auzului. Tratamentul de substituție hormonală este prescris pentru tratarea simptomelor legate de menopauză -  bufeuri, migrene, insomnii, depresie -, prin compensarea scăderii nivelului hormonilor produși de organism.

În Franța, se recomandă ca acest tratament să fie prescris în doze mici și pe durate limitate. De altfel, tratamentul trebuie evaluat o dată pe an, ținând seama de raportul beneficii/risc individual. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră