Stomacul, ficatul și creierul, cele mai solicitate organe după mesele copioase. Cum le ajutăm?

26 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Stomacul, ficatul și creierul, cele mai solicitate organe după mesele copioase. Cum le ajutăm?


Arsuri de stomac
Începeți prin a bea un circa 250 ml de apă plată, care ajută ficatul, diluând acidul din stomac. Recomandat este și sucul de lămâie proaspăt, băut înainte de micul dejun. Apoi, excelent este un suc de legume: morcovi, castraveți, țelină sau sfeclă roșie. Este un suc alcalin care diminuează acidul din stomac. Știm că primul gând se îndreaptă spre o ceașcă de cafea. Nu este cea mai bună soluție, deoarece cafeaua pune și mai mult la treabă ficatul, care deja este extenuat de avalanșa preparatelor tradiționale. Mai bine, o ceașcă de ceai, care se elimină rapid prin rinichi. În mod natural, gravitatea contribuie la păstrarea acidității în zona inferioară a stomacului, atunci când nu faceți mișcare. Evident, recomandarea este să vă plimbați, nu neapărat să alergați. Dacă arsurile persistă, în timpul nopții dormiți pe partea stângă. În această poziție, este prevenit refluxul acidului.
O rețetă de ceai detoxifiant: faceți o infuzie dintr-un plic de ceai verde, în care adăugați un vârf de cuțit de scorțișoară, un vârf de cuțit de pudră de ghimbir și stoarceți o jumătate de lămâie. Amestecați și beți ceaiul călduț.

Indigestie
În caz de indigestie, asociată cu vărsături sau greață, folosiți-vă de aromaterapie. Puneți două picături de ulei esențial de mentă într-o linguriță de miere și lăsați amestecul să se dizolve în gură. Repetați rețetă de trei ori într-o zi. Atenție! Această rețetă nu este indicată femeilor însărcinate, femeilor care alăptează, persoanelor suferinde de epilepsie și copiilor cu vârste sub 6 ani.
Pentru facilitarea digestiei: infuzați circa zece minute mentă și melisă în apă fierbinte, după care adăugați o picătură de ulei esențial de lămâie și o jumătate de linguriță de miere. Beți câte o ceașcă după fiecare masă.

Migrene
Dacă nu te-ai gândit să iei un paracetamol înainte de a te arunca în pat după o masă copioasă și multă băutură este normal ca atunci când te vei trezi să ai dureri de cap. Este migrena de a doua zi din cauza unei substanțe numite acetaldehida. Această substanță provine din transformarea alcoolului în organismul nostru, care provoacă o vasodilatare a vaselor sanguine, în special a celor din zona creierului. Ceea ce explică durerea de cap.
Ce-i de făcut? O pastilă de paracetamol și multă apă pentru a ajuta eliminarea alcoolului din sânge. În nici un caz, nu luați aspirină, deoarece această mărește riscul de inflamare a stomacului, care deja este supraaglomerat. O altă soluție contra migrenrelor: băile cu apă călduță la picioare. Căldura stimulează circulația sângelui dinspre cap spre picioare, atenuând presiunea care acționează asupra vaselor sanguine cerebrale.
Iată și două ceaiuri anti-migrene. Pentru stimularea irigării cerebrale, preparați o infuzie din frunze de păducel, tei și floarea pasiunii, care au proprietăți calmante. Sau: puneți într-o cană de apă fierbinte o lingură de ghimbir proaspăt ras. Beți ceaiul călduț.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră