Sri Lanka – Ministrul Sănătății care promova un sirop împotriva coronavirusului produs de un șaman, a fost confirmat pozitiv COVID-19

27 Ian 2021 | scris de I.D.
Sri Lanka – Ministrul Sănătății care promova un sirop împotriva coronavirusului produs de un șaman, a fost confirmat pozitiv COVID-19

Ministrul srilankez al Sănătății, care a susținut și promovat un sirop din plante pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

Pavithra Wanniarachchi a fost confirmată pozitiv la testul pentru coronavirus vineri, a transmis pentur BBC un secretar de presă din cadrul Ministerului Sănătății.

Pavithra Wanniarachchi a promovat siropul, produs de un șaman care pretindea că este un remediu pe viață împotiva virusului.

Sri Lanka a înregistrat 56.076 de cazuri de infecție cu coronavirus și 276 de decese pe fondul COVID-19 de la debutul pandemiei, iar în ultimele luni a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri.

Pavithra Wanniarachchi este al patrulea ministru care este confirmat pozitiv. Un alt ministru, care a folosit licoarea produsă de șaman, a fost testat pozitiv săptămâna aceasta.

Ministrul Sănătății a consumat în public și a promovat siropul ca mod de a stopa răspândirea virusului. Șamanul care a inventat licoarea a declarat că rețeta a primit-o într-un vis vizionar.

Doctorii din țară au contrazis presupusa eficiență a siropului, însă agenția AFP a transmis că mii de oameni au călătorit la satul șamanului pentru a-l procura.

Pavithra Wanniarachchi a efectuat două teste pentru COVID-19, ambele rezultând pozitiv, a declarat Viraj Abeysinghe, secretarul de presă al Ministerului Sănătății.

Ministrului i s-a cerut să se autoizoleze, iar toți contacții imediați ai săi au intrat în izolare. Știrea că dna ministru Wanniarachchi s-a infectat cu coronavirus a apărut la câteva ore după ce Sri Lankaa aprobat utilizarea în condiții de urgență a vaccinului Oxford – AstraZeneca. Primele doze ale serului urmează să ajungă în țară săptămâna viitoare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră