Spitalul Sf. Pantelimon: A venit corpul de control, dulapul de medicamente a fost deschis, iar şefa ATi, suspendată

06 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Spitalul Sf. Pantelimon: A venit corpul de control, dulapul de medicamente a fost deschis, iar şefa ATi, suspendată

"Corpul de control al ministrului Sănătății este în cadrul spitalului în momentul de față. Au cerut toate documentele de care au nevoie, au demarat ancheta. Ancheta este în curs. Se merge în paralel cu ancheta internă, iar rezultatele le vom face cunoscute. Ancheta internă nu este finalizată și, în momentul în care vom avea niște rezultate finale, acelea vor fi concluziile pe care le vom face cunoscute", a anunţat dr. Fiorella Mițoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Pantelimon. 

Ea a afirmat că întotdeauna a existat acces la medicamentele necesare pe secții.

"Dulapul cu medicamente despre care s-a vorbit este descuiat. Totdeauna a existat acces la medicamentele necesare pe secții. A existat un dulap mare care cuprindea gestiunea totală, care cuprindea toate medicamentele, toate medicamentele necesare pe ATI și un dulap mai mic, care cuprindea un stoc mai mic din aceleași medicamente. Acel dulap mare era încuiat, cheia se găsea la asistenta șefă și în momentul în care medicamentele din dulapul mic erau consumate, aceasta refăcea stocul. Stocul asigura un necesar pentru un interval mai scurt de timp, de exemplu, pentru week-end sau de pe o zi pe cealaltă. (...) În momentul de faţă, cheia se predă de la medicul şef de gardă la medicul şef de gardă. În momentul acesta, nu mai există decât un singur dulap care cuprinde toate medicamentele. Până în momentul de față, stocul a fost suficient. În acest program pe ATI sunt incluși pacienții critici", a explicat Mițoiu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Pantelimon a mai precizat că medicul Laura Constantinescu a fost suspendată din funcţia de şef al secţiei ATI,  funcţie deţinută în prezent de doctorul Şeri Ionel.  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră