Sistemul Medical MedLife anunță deschiderea celui de-al patrulea laborator RT-PCR la Cluj-Napoca

16 Sep 2020
Sistemul Medical MedLife anunță deschiderea celui de-al patrulea laborator RT-PCR la Cluj-Napoca

Sistemul Medical MedLife a pus în funcțiune un nou laborator Real Time PCR în vederea depistării infecției cu COVID-19.

Cel de-al patrulea laborator este situat în Cluj-Napoca și dispune de circuite de biosecuritate, spații succesive cu presiune negativă și echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Laboratorul funcționează la cele mai înalte standarde de securitate, având circuite de acces izolate și fluxuri de procesare total separate de cele pentru restul probelor de laborator. 

Potrivit reprezentanților companiei, laboratorul are capacitatea de procesare într-o primă etapă de cca 300 de teste pe zi, urmând să ajungă gradual la 500 de teste pe zi. 

Cele patru laboratoare, situate în București, Sfântu Gheorghe, Timișoara și Cluj-Napoca, au o capacitate de procesare a testelor de până la 2200 de probe pe zi, prioritare în procesarea probelor fiind instituțiile de sănătate publică, prin seriile de probe pe care le trimit zilnic în laboratoarele MedLife, urmate apoi de testele cadrelor medicale, ale pacienților care urmează să intre în sala de operații sau să efectueze o intervenție medicală, și ale pacienților care solicită test la cerere. 

În ceea ce privește cererea de testare din segmentul corporate, peste 50% din companiile arondate au dorit efectuarea testelor RT-PCR pentru angajații lor, implementând în paralel și o serie de programe și măsuri de protecție care să le asigure angajaților un mediu sigur de lucru.

În laboratoarele RT-PCR MedLife au fost prelucrate până în prezent peste 110.000 de probe, dintre care 58% în București, 22% în vestul țări și 20% în centrul țării. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră