Siamezele de la Constanţa au decedat

26 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Siamezele de la Constanţa au decedat

Siamezele de la Constanţa, internate în secţia de terapie neonatală a Spitalului "MC Curie" din Bucureşti, din 23 decembrie anul trecut, au decedat. Săptămâna trecută, când doctorul Cătălin Crîstoveanu oferea site-ul mariustuca.ro informaţii referitoare la siameze, era foarte rezervat.

"Siamezele din Constanţa  se degradează cardiac, reducându-se mult speranţa lor de viaţă, spune medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de terapie neonatală a acestui spital, săptămâna trecută. 

Dr. Crîstoveanu spunea că a luat legătura cu medici din străinătate pentru a afla dacă există vreo soluţie. Din păcate, soluţii nu s-au găsit, întrucât siamezele împărţeau aceeaşi inimă, dar şi alte organe interne, inclusiv intestine.

Doctorul Crîstoveanu a sperat până în ultima clipă într-o minune. De altfel, el spunea că are foarte mult de învăţat de la acest caz. "Pentru mine, un copil în suferinţă este ca un profesor de la care am eu învăţaş ceva pentru a fi un ajutor pentru alţi copii aflaţi în suferinţă, măturisea doctorul Crîstoveanu 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră