Sănătatea și moda: Bijuterii dentare, în ochi, tatuaje în zona lombară, cerceii lungi și grei...

12 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Sănătatea și moda: Bijuterii dentare, în ochi, tatuaje în zona lombară, cerceii lungi și grei...

Sunt lansate în reviste, pe podium sau de vedete. Sunt așa-zisele tendințe care, însă, ne pot afecta în mod direct sănătatea. 

Diastema. Multe persoane merg la dentist cu dorința de a li se crea un spațiu interdentar (diastema - spațiu liber între doi dinți), pe înțelesul tuturor, strungăreață. Specialiștii avertizează că este o intervenție asociată cu dureri cervicale și musculare, cu dureri de cap, care pot merge până la o deviație a coloanei vertebrale. Corpul, în ansamblul lui, este afectat prin pierderea simetriei la nivelul feței și gâtului. 
 

Bijuterii dentare. Inserarea unei mici bijuterii metalice pe dinte (rubin sau diamant, în cazul celor bogați) este o operație, care poate provoca iritarea gingiilor și infecții. De asemenea, pot eroda dinții și defomarea acestora.

Bijuterii în ochi. O nouă și periculoasă tendință este piercing-ul ochiului. Este plasat pe conjunctiva ochiului. Introducând un corp străin în ochi, este normal să ne așteptăm la o reacție sub formă de dureri frecvente sau tulburări de vedere. Să mai precizăm că pentru acest piercing se face o mică incizie în zona albă a ochiului. 
 

Tatuaje în zona lombară. Și această tendință este asociată cu multe riscuri. În cazul trebuie să facem o anestezie peridurală, cerneală din derm ar putea fi preluată de ac și să ajungă în măduva spinării. Potrivit specialiștilor, în aceste cazuri, pot aparea probleme neurologie grave, iar pe termen lung, chiar tumori. Sunt numeroși anesteziști care refuză efectuarea periduralei în cazul persoanelor tatuate în zona lombară. 

Jeans foarte strâmți. Un pantalon foarte strâmt afectează circulația sângelui la nivelul picioarelor. În iunie 2015, o femeie din Australia a ajuns la camera de gardă, după ce o zi întreaga a purtat o pereche de pantaloni foarte strâmți. Femeia nu-și mai simțea picioarelor, din cauză că nervii și mușchii erau practic striviți. 

Tocuri foarte înalte. Efectele sunt multiple: lombalgii, artroză. Greutatea corpului nu este repartizată echitabil pe picior, ci pe vârful lui. Această presiune poate provoca înroșirea pielii, încălzirea ei, deformări de tipul hallux valgus (monturi).

Genți XXL. Moda sacului este foarte răspândită. Sacul este din ce în ce mai greu cu consecințe nefaste pentru tot corpul. Purtat mai des pe același umăr facilitează apriția scoliozei. 

Cerceii lungi și grei. Dacă sunt purtați rar, la ocazii speciale, consecințle sunt minore. Dar dacă îi purtăm zilnic, la un moment dat veți observa deformarea lobului. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră