Dr. Alis Grasu: În mai puţin de 24 de ore, 1.672 de apeluri la ambulanţă

19 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Dr. Alis Grasu: În mai puţin de 24 de ore, 1.672 de apeluri la ambulanţă

De luni de dimineaţă până marţi la orele 14:00, când, în zona Capitalei,  temperatura a coborât la aproximativ minus 19 grade Celsius, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIf) s-a înregistrat un număr record de solicitări: 1.672.

Doctorul Alis Grasu, managerul SABIf, avertizează că 872 de apeluri au fost pentru cazuri de urgenţă, 126, pentru persoane ce au fost ridicate din locuri publice (restuarante, magazine, străzi etc.), dintre acestea, 30 fiind transportate la adăposturi şi 65 au fost cu suspiciuni de entorse, fracturi, luxaţii.  

Managerul Alis Grasu spune că, în continuare, pe străzile laterale, ambulanţele circulă cu dificultate, mai ales dacă  sunt parcate vehiculele pe ambele părţi ale carosabilului. Aşa se explică prelungirea timpului dintre apel şi sosirea la destinaţie. 

Managerul Alis Grasu atrage atenţia asupra creşterii riscurilor de entorse, fracturi şi luxaţii în condiţiile în care temperatura aerului a scăzut foarte mult şi sunt porţiune mari de polei care se menţin inclusiv în cursul zilei.

De asemenea, există pericolul traumatismelor provocate de desprinderea ţurţurilor în timpul zilei. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră