Românii aflaţi pe vasul de croazieră „Diamond Princess” nu sunt infectaţi cu coronavirus

08 Feb 2020
Românii aflaţi pe vasul de croazieră „Diamond Princess” nu sunt infectaţi cu coronavirus

Niciunul dintre cei 17 români aflaţi la bordul navei de croazieră „Diamond Princess”, pusă în carantină în largul coastelor Japoniei, nu a contractat coronavirusul – a informat Ministerul de Externe de la Bucureşti.

Între timp, numărul persoanelor bolnave s-a triplat la bordul vasului.

Este vorba de 61 de cazuri confirmate cu coronavirus, din 273 de pasageri testaţi. Pe navă sunt însă 3.700 de oameni – pasageri şi membri ai echipajului.

UPDATE

Noul coronavirus a infectat deja peste 34.500 de persoane şi a ucis 722 în China continentală (fără Hong Kong şi Macao), au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare.

În afara Chinei continentale, peste 320 de cazuri de contaminare au fost confirmate în circa 30 de ţări şi teritorii. Până în prezent, se înregistraseră două decese ale unor cetăţeni chinezi în Hong Kong şi Filipine.

Ministerul chinez de Externe a declarat joi că 19 străini au fost contaminaţi în China, iar doi dintre aceştia s-au recuperat. El a refuzat să dezvăluie naţionalitatea pacienţilor.

În plus, un japonez sexagenar, suspectat că fusese infectat cu coronavirus, a murit la rândul său într-un spital din Wuhan, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe din Japonia.

Bărbatul fusese internat în spital în urma unei pneumonii virale severe, însă cauza decesului nu a putut fi identificată oficial, a precizat aceeaşi sursă.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră