RECORD de persoane infectate cu noul coronavirus, în București: scenariul roșu este tot mai aproape

15 Oct 2020 | scris de A.V.
RECORD de persoane infectate cu noul coronavirus, în București: scenariul roșu este tot mai aproape

Capitala este cel mai afectat oraș al țării în ceea ce privește rata infectărilor cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost semnalate 777 de cazuri, un record pentru București, potrivit stiripesurse.ro.

Ieri, 14 octombrie, am avut 669 de cazuri, ceea ce a însemnat o rată de de incidență a cazurilor la 1000 de locuitori de 2.82, însă aceasta a crescut.

Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Ministrul Educației Monica Anisie a descins în această dimineață la sediul Inspectoratului și a anunțat că de astăzi, de la ora 13:00, începe distribuirea tabletelor în școli, în Capitală. “La nivelul municipiului București într-adevăr ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire să ne pregătim pentru scenariul roșu”, a declarat Monica Anisie, la ieșirea de la ISMB, în această dimineață.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră