Prof. dr. Mihaela Bălgrădean: Medicul bătut are vânătăi, un ochi sângerând, buza ruptă. A făcut RMN și a fost la Institutul Medico-Legal

05 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Prof. dr. Mihaela Bălgrădean: Medicul bătut are vânătăi, un ochi sângerând, buza ruptă. A făcut RMN și a fost la Institutul Medico-Legal

Medicul de la Spitalul Marie Curie, bătut de părinții unui copil, a fost la Institutul Medico-Legal, pentru că  are un ochi sângerând, vântăi, buza ruptă, și a depus plângerea penală, ne-a precizat prof. dr. Mihaela Bălgrădean, șef de secție la acest spital și colegă cu medicul agresat.   

Medicul  bătut face parte din corpul stabil al Spitalului Marie Curie, unde lucrează de peste 20 de ani, specialist în toată patologia pediatrică. Agresiunile asupra medicului au început în momentul când acesta le explica aparținătorilor, în număr foarte mare și foarte gălăgioși, că este vorba de o boală respiratorie ușoară care nu presupune spitalizare. Vestea medicului i-a nemulțumit pe aparținători care erau siguri că, de fapt, starea copilului este mult mai rea. 

Pe acest fond, medicul a fost înjurat, amenințat, după care  a fost lovit.  Are vânâtăi, un ochi sângerând, buza ruptă. A fost la Institutul Medico-Legal și i s-a recomandat să facă un RMN intraocular și intracranian, ne-a spus prof. dr. Mihaela Bălgrădean, șef de secție la Spitalul Marie Curie. 

La faţa locului a fost chemată Poliţia, iar medicul a făcut plângere penală împotriva tatălui copilului. De asemenea, spitalul a depus, miercuri, o plângere penală pentru agresiune.

Prof. dr. Mihaela Bălgrădean spune că, în cei peste 33 de ani de când profesează în acest spital, nu s-a înregistrat un asemenea act de agresiune asupra unui medic. Au mai fost injurii, amenințări, dar nu agresiuni, violențe de acest tip, spune prof. dr. Bălgrădean. 

Copilul este în continuare la secția de Pediatrie I – Boli respiratorii. În această situație, s-a considerat, spre binele copilului, ca acesta să rămână încă o zi în spital, ne-a precizat prof. dr. Bălgrădean

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră