Premieră națională: La Tg. Mureș, CardioIMAGE, platformă ultramodernă, destinată bolnavilor cardiovasculari

21 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Premieră națională: La Tg. Mureș, CardioIMAGE, platformă ultramodernă, destinată bolnavilor cardiovasculari

În premieră națională, Centrul Medical CardioMed din Târgul Mureș are o platformă imagistică, CardioIMAGE, destinată bolanvilor cardiovasculari, ce va fi lansată oficial vineri, în cadrul Conferinței Naționale de Cardiologie CardioNET, au anunțat dr Imre și Benedek și dr. Theodora Benedek.

Platforma imagistică este formată din echipamente de înaltă performanță: un RMN cu aplicații cardiace, un computer tomograf ultramodern și un laborator de prelucrări computerizate (imagistică computațională).

"Prin care toate datele imagistice pe care le obținem de la un bolnav pot fi procesate prin tehnici ultramoderne, care să ne permită generarea de modele personalizate de tratament. Aceste simulări computaționale în laborator sunt posibile datorită colaborărilor pe care le-am dezvoltat cu centre foarte puternice în domeniu (...) Cel mai important este aplicabilitatea ei pentru bolnavul cardiovascular, pentru cercetarea cardiovasculară, pentru că este dotată cu soft-uri de ultimă generație, ceea ce o face să fie unică în România, nivelul de dotare cu softuri de procesare', a explicat dr. Theodora Benedek. 

CardioImage ”este rezultatul unui proiect pe care noi l-am propus de mai multe ori în decursul anilor pentru a aplica cu el și când am reușit în sfârșit să aplicăm cu el la o competiție publică, s-a clasat pe primul loc pe țară la infrastructuri private de cercetare”, a declarat dr. Theodora Benedek.

Datele imagistice obținute cu aceste echipamente performante, procesate prin tehnici speciale permit personalizarea tratamentului 

"Prin care toate datele imagistice pe care le obținem de la un bolnav pot fi procesate prin tehnici ultramoderne, care să ne permită generarea de modele personalizate de tratament. Aceste simulări computaționale în laborator sunt posibile datorită colaborărilor pe care le-am dezvoltat cu centre foarte puternice în domeniu (...) Cel mai important este aplicabilitatea ei pentru bolnavul cardiovascular, pentru cercetarea cardiovasculară, pentru că este dotată cu soft-uri de ultimă generație, ceea ce o face să fie unică în România, nivelul de dotare cu softuri de procesare', a precizat dr. Theodora Benedek.

Ediția a XVII-a a Conferinței CardioNET, cu participare internațională, se desfășoară  la Târgu Mureș, în perioada 19-24 iunie. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră