Pregătire pentru schi: Exerciţiul statului pe scaun fără scaun, urcatul scărilor, genuflexiuni, fandări

30 Noi 2015 | scris de Magda Marincovici
Pregătire pentru schi: Exerciţiul statului pe scaun fără scaun, urcatul scărilor, genuflexiuni, fandări

Pregătirea constă în efectuarea zilnic, 1-2 săptămâni, înainte de a schia, a unor activităţi fizice care să contribuie la tonifiera musculară, mai ales a celei din zona coapselor şi a fesierelor, dar şi cea a abdomenului, tonifierea articulaţiilor, mărirea capacităţii cardiorespiratorii.

În programul zilnic de activităţi fizice sunt incluse: 30 de minute de alergare, ideal fiind alergatul în zapadă, deoarece contribuie la acomodarea cu aceasta şi întărirea sistemului imun. Putem alterna alergarea cu înotul, mersul pe bicicletă, mersul ritmic pe jos sau pur şi simplu cu urcatul scărilor.

Exerciţii fizice
Pentru tonifierea musculaturii sunt indicate genuflexiunile , fandările laterale şi faţă-spate al căror număr de repetări creşte treptat până ajunge la 15.

În toate manualele consacrate pregătirii pentru schi, este descris exerciţiul cu statului pe scaun, fără scaun: în poziţia aşezat, cu spatele la perete, coboară genunchii până formează un unghi de 90 de grade. Abdomenul este încordat. Persistă în această poziţie între 10 şi 25 de secunde, mărind treptat durata.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră