Pentru a evita pneumoniile, ai grijă de sănătatea danturii!

31 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Pentru a evita pneumoniile, ai grijă de sănătatea danturii!

Trebuie să reţinem că pneumonia nu este o boală  tocmai uşoară, mai ales la copii. Să nu uităm că, în fiecare an, această infecţie respiratorie (care afectează în special plămânii), provoacă decesul a aproximativ un milion de copii cu vârste sub cinci ani, adică un copil moare din această cauză la fiecare 20 de secunde.

În Franţa, în fiecare an, 500.000 de persoane fac pneumonie, dintre care 16.000 îşi pierd viaţa din această cauză, precizează site-ul topsante. 

Cercetătorii americani au studiat datele medicale ale 26.246 de persoane. Astfel, ei au descoperit că persoanele care merg în mod periodic la dentist prezintă un risc mai mic cu 86% de a face pneumonie.

Cel puţin o vizită pe an

Este o legătură pe cât de surprinzătoare pe atât de uşor de explicat, spune doctorul Michelle Doll, coordonatorul acestui studiu.

"Corpul nostru este acoperit de microbi (bacterii, virusuri, ciuperci...). Unele sunt bune pentru sănătatea noastră, altele nu. Câteodată, bacteriile pot fi în mod accidental inhalate şi pot ajunge în plămâni, provocând infecţii respiratorii.

"Pneumonia este provocată, în general, de un streptococ, Haemophilus influenzae, un stafilococ  sau o altă bacterie anaerobă.

Or, a merge la dentist cel puţin o dată pe an este foarte important. Pentru că, nu trebuie omis faptul că, în organism, totul este interconectat: sănătatea buco-dentară este strâns legată de sănătatea căilor respiratorii şi sănătatea cardiovasculară, precizează doctorul Doll. 

 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră