Aflați calitatea apei în care ne scăldăm de la Năvodari la Vama Veche

27 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
Aflați calitatea apei în care ne scăldăm de la Năvodari la Vama Veche

Potrivit raportului comunicat de Ministerul Sănătății, toate aceste calificative stabilite pentru zonele de îmbăiere în cadrul clasificării apelor de îmbăiere permit îmbăierea şi se comunică înotătorilor/consumatorilor de plajă prin pictograme stabilite prin legislaţia europeană. În aceşti ani, analizele efectuate nu au impus „interzicerea îmbăierii” sau „recomandare împotriva îmbăierii”, stări care se comunică înotătorilor/consumatorilor de plajă, de asemenea, prin
În fiecare sezon, monitorizarea calităţii apei de îmbăiere este realizată de DSPJ Constanţa prin analizarea probelor de apă de mare prelevate din 48 de puncte fixe stabilite de+a lungul litoralului judeţului Constanţa de la Năvodari şi până la Vama Veche.

Frecvenţa de prelevare este bilunară (la 2 săptămâni), după un calendar de monitorizare stabilit la începutul fiecărui sezon şi transmis la Ministerul Sănătăţii şi apoi la Comisia Europeană. Rezultatele monitorizării au fost făcute publice pe site-ul Ministerul Sănătăţii, site-ul DSPJ Constanţa, dar şi prin afişaj la nivelul plajelor.

Vedeți aici clasificarea comunicată de Ministerul Sănătății.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră