Persoanele suferinde de sindromul metabolic au nevoie de un plus de vitamina E!

26 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Persoanele suferinde de sindromul metabolic au nevoie de un plus de vitamina E!

Persoanele afectate de sindromul metabolic au nevoie de aproximativ 30%-50%  mai multă vitamina E, comparativ cu persoanele sănătoase, potrivit unui studiu publicat în revista medicală The American Journal of Clinical Nutrition. 

Sindromul metabolic este un ansamblu de afecţiuni: hipertensiunea arterială, glicemia ridicată, nivelul depăşit al trigliceridelor, nivelul scăzut al colesterolului bun (HDL) şi obezitatea.

Potrivit Federaţiei Internaţionale a Diabetului, în lume, aproximativ un sfert dintre adulţi suferă de acest sindrom. 

Cercetătorii de la Universitatea de stat Oregon - Human Nutrition Program din Ohio State University (SUA) au efectuat un studiu clinic, dublu orb, cu 20 de participanţi, dintre care 10 sufereau de sindromul metabolic.

Autorii studiului au procedat la măsurarea cantităţii de vitamina E eliminată din corp, având ca reper aportul iniţial al acestui micronutrient. Rezultatele studiului au demonstrat că persoanele afectate de sindromul metabolic au nevoie de aproximativ 30%-50% mai multă vitamina E, comparativ cu persoanele sănătoase.

Studiul mai demonstrează că la persoanele suferinde de acest sindrom nivelul de vitamina E pare să fie normal, în realitate fiind scăzut.  

Deficitul de vitamina E este pus pe seama nivelului ridicat al colesterolului şi pe stratul de ţesut adipos.

Necesarul zilnic de vitamina E poate fi asigurat prin suplimente alimentare, dar mai ales printr-o alimentaţie din care să nu lipsească migdale, spanac, varză, avocado, seminţe de floarea soarelui. Excelente pentru sănătate, vitamina E favorizează cicatrizarea rănilor,  vindecarea leziunilor protecţia inimii, creierului şi a vaselor de sânge.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră