Un sistem inteligent de monitorizare non-stop a pacientului cu Parkinson

06 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Un sistem inteligent de monitorizare non-stop a pacientului cu Parkinson

Obiectivul final îl reprezintă înțelegerea mai profundă a evoluţiei bolii și aderența pacientului la tratament pentru a-i ajuta pe specialiștii din domeniu să ia decizii cât mai informate privind terapia pacienților, precum și pentru a proiecta studii clinice în domeniu.
În acest scop, există un parteneriat între Pfizer şi IBM care are două obiective: cercetarea și dezvoltarea de noi terapii pentru Parkinson.

Se ştie că boala Parkinson, în mod special, impune o ajustare permanentă a medicației, în funcție de progresul bolii și de răspunsul pacientului la tratament. Astfel, prin acest sistem se urmărește să se creeze o viziune de ansamblu a stării pacientului, încercând să măsoare cu acuratețe o varietate de indicatori de sănătate, printre care funcțiile motorii, dischinezia, funcția cognitivă, somnul, precum și activități zilnice – modul în care pacientul se îmbracă sau mănâncă.

Toate aceste informații ar putea ajuta medicii să înțeleagă mai bine efectul medicației asupra pacientului pe măsură ce boala înaintează, permițându-le să optimizeze planul de tratament al acestuia și să dezvolte de noi medicamente pentru Parkinson.

Potrivit Oraganizației Mondiale a Sănătății, dereglările neurologice, inclusiv Parkinson, Alzheimer, accidentele cerebrale, scleroza multiplă și epilepsia afectează aproape un miliard de familii la nivel global și sunt responsabile pentru 12% din decesele globale.

Multe boli ale creierului, coloanei și nervilor sunt afecțiuni progresive care se înrăutățesc în timp și pot provoca mișcări necontrolate și pot afecta abilitatea de gândire a pacientului. Potrivit Parkinson’s Disease Foundation, aproximativ 60.000 de americani sunt diagnosticați anual cu Parkinson și circa 10 milioane de oameni suferă de această boală la nivel global.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră