Părinţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi trataţi în secţiile de pediatrie unde se află internaţi şi copiii lor

14 Sep 2021 | scris de Andreea Vasilescu
Părinţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi trataţi în secţiile de pediatrie unde se află internaţi şi copiii lor

Părinţii confirmați cu COVID-19 vor putea fi trataţi în secţiile de pediatrie unde sunt internaţi şi copiii lor, în acest sens fiind făcute modificări ale actelor normative, a anunțat luni Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății precizează, într-un comunicat de presă, că a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competență.

În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în același spital sau într-o altă unitate sanitară.

Alte 1.849 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în România luni, în prima zi a noului an școlar, în urma a 22.032 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de peste 8%.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră