Pandantive care măresc riscul de cancer al pielii

10 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Pandantive care măresc riscul de cancer al pielii


Potrivit textelor promoţionale, aceste pandantive, aşa-zis energetice, sunt aducătoare de bună dispoziţie şi sănătate celor ce le poartă datorită emisiilor de ioni negativi, precizează comisia pentru cercetare şi informare independentă asupra radioactivităţii (CRIIRAD).

Dar analizele efectuate în laboratoarele CRIIRAD evidenţiază că obiectele controlate prezintă nivele de radioactivitate naturală anormale de mari din cauza minereului radioactiv în concentraţii foarte mari, comparativ cu cele medii existente în sol.

Riscul principal îl reprezintă iradierea pielii, precizează CRIIRAD. Cele 5 modele de pandandive controlate au depăşiri ale dozelor admise, punând în pericol sănătatea. Testele au arătat că hainele nu asigură protecţia pielii.

Potrivit CRIIRAD, în vizor sunt în special produsele care vin în contact cu pielea şi cele care sunt susceptibile de contaminare internă.
În cazul altor pandantive, laboratoarele CRIIRAD au confirmat că materialele radioactive au fost folosite pentru autocolante aşa-zise antiiradiere (cu aplicare pe telefoanele mobile şi toate aparatele electrice) şi în discurile din cauciuc, numite cu energie cuantică, puse sub pahar pentru tratamentul apei sau cu aplicare pe piele pentru calmarea durerilor.

În Franţa, vânzarea acestor produse este ilegală, afirmă CRIIARD, întrucât violează dispoziţiile codului de sănătate publică şi codului consumatorului, care interzic folosirea materialelor radioactive şi comercializarea produselor care pun în pericol sănătatea şi care sancţionează publicitatea înşelătoare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră