Omicron este atât de contagios, că majoritatea americanilor se vor îmbolnăvi de Covid, spun oficialii americani în domeniul sănătății

13 Ian 2022 | scris de A.A.
Omicron este atât de contagios, că majoritatea americanilor se vor îmbolnăvi de Covid, spun oficialii americani în domeniul sănătății
Autoritățile federale de sănătate din America au spus că varianta Omicron Covid-19 este atât de contagioasă încât este probabil ca majoritatea oamenilor din SUA să fie infectați și au comparat pandemia cu un „dezastru natural”.
Autoritățile au spus că, deși Omicron înregistrează recorduri pentru cazuri noi, speră că această creștere se va diminua rapid și au spus că SUA trebuie să se concentreze pe a se asigura că spitalele nu se prăbușesc pe fondul creșterii.
„Cred că este greu să procesezi ceea ce se întâmplă de fapt acum, adică faptul că majoritatea oamenilor se vor infecta?” a spus Janet Woodcock, șeful interimar al Food and Drug Administration. „Ceea ce trebuie să facem este să ne asigurăm că spitalele pot funcționa în continuare … [că] transportul și alte servicii esențiale nu sunt întrerupte în timp ce se întâmplă acest lucru.”
Woodcock a făcut aceste comentarii la o audiere a Senatului în care senatorii, în special republicanii, i-au chestionat pe oficialii administrației însărcinați să răspundă de pandemie, inclusiv Woodcock, șeful Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky și șeful medical al președintelui, consilierul Anthony Fauci.
Cu mai multe mutații majore, varianta Omicron s-a răspândit rapid pe tot globul și a doborât recordurile pentru noi cazuri zilnice în SUA. CDC raportează că varianta este acum responsabilă pentru mai mult de 98% din cazurile de Covid-19 din SUA, înlocuind Delta în mai puțin de o lună.
În același timp, se crede că varianta este mai puțin letală decât tulpinile anterioare și există unele dovezi că poate atinge rapid vârful.
Cu toate acestea, chiar dacă Omicron trimite mai puțini pacienți la spital ca proporție din totalul cazurilor, potopul de cazuri a pus sub presiune spitalele, școlile și companiile, provocând lipsă de personal și determinând revenirea la activitățile de la distanță.
În medie, peste 761.000 de americani pe zi au fost testați pozitiv pentru Covid-19 marți, în ziua audierii, potrivit New York Times. Chiar și acest număr este departe de a reflecta realitatea infectărilor deoarece puțini oameni raportează autorităților sanitare rezultatele pozitive ale testelor rapide la domiciliu.
În aceeași zi a anului precedent, de asemenea, vârful unui val de iarnă, o medie de 251.232 de persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19.
Chiar dacă Omicron pare a genera o formă mai ușoară a bolii, formele severe nu sunt inevitabile, iar autoritățile sanitare au subliniat importanța vaccinării pentru a reduce probabilitatea spitalizării. CDC ia în considerare, de asemenea, o recomandare ca americanii să poarte măști N95 și KN95, mai degrabă decât cele din pânză, dacă este posibil.
Fauci a repetat mai târziu comentariile lui Woodcock, potrivit cărora majoritatea americanilor sunt probabil infectați cu această varianta, la Centers for Strategic and International Studies din Washington. El a adăugat că, totuși, puțini americani vaccinați și imunizați se vor confrunta cu spitalizarea și moartea.

 

 

 

Sursă: The Guardian

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră