O nouă variantă de coronavirus, cu un număr neobișnuit de mutații, îngrijorează OMS

25 Noi 2021 | scris de A.V.
O nouă variantă de coronavirus, cu un număr neobișnuit de mutații, îngrijorează OMS

Oamenii de știință din Africa de Sud studiază o nouă variantă de coronavirus identificată recent, care constituie un motiv de îngrijorare, că țara ar intra în valul patru al epidemiei, unul și mai agresiv, și care s-ar putea răspândi la scară internațională.

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) s-au întâlnit joi pentru a discuta despre noua variantă de coronavirus care circulă în Africa de Sud şi Botswana, relatează Bloomberg.

Noua variantă are un număr neobișnuit de mare de mutații și este în mod clar foarte diferită de variantele anterioare, a declarat Tulio de Oliveira, profesor de bio-informatică, șef al departamentelor de secvențiere genetică la două universități din Africa de Sud.

Noua variantă, denumită B.1.1529, până va căpăta o denumire specifică, o literă din alfabetul grecesc, are un număr neobişnuit de mare de mutaţii, a spus ți Francois Balloux, directorul Institutului de Genetică al UCL, într-o declaraţie publicată de Science Media Centre. Este probabil să fi evoluat în timpul unei infecţii cronice a unei persoane cu imunitate compromisă, posibil la un pacient cu HIV/SIDA netratat, a spus el.

Africa de Sud a detectat 22 de cazuri de această variantă, a precizat Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră